Genel Cerrahi Bölümünden İlk Tüp Mide Operasyonunu Gerçekleştirdi
11 Haziran 2019

Opr. Dr. Ali AYDIN (Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi)

TUZLA DEVLET HASTANESİ

GENEL CERRAHİ BÖLÜMÜNDEN İLK TÜP MİDE OPERASYONUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Hastamız Canan YANARDAĞ yıllardır mücadele ettiği kilo probleminden kurtulmak istiyordu;  uyguladığı dietler sonuç vermeyince Genel Cerrahi Uzmanımız Opr. Dr.Ali AYDIN’a müracaat etti.

Gerekli tetkikleri yapılan hastamızın Ameliyat olmasında bir engel olmadığı tespit edilen hastamızın Operasyonu gerçekleştirildi. Hastamız Canan YANARDAĞ ile ameliyat öncesinde ve sonrasında yaşadıklarını konuştuk.

Bizlere Operasyon Öncesi hayatını ve sonrasındaki düşüncelerini anlatan hastamız ile keyifli bir söyleşi yaptık.

TDH-  Canan Hanım öncelikle bize kendinizden bahsedermisiniz?

CY   -  Afyon doğumluyum, 37 yaşındayım, bir kızım var ve Özel Güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum.

TDH -  Ameliyat öncesi sürecin zorlukları nelerdi?

CY   -  Aslında birçok kez diet yapmayı denedim, maalesef dieti bırakınca tekrar eski kiloma hatta daha fazlasına geri dönüyordum. Güvenlik görevlisi olmam sebebi ile mesleğimde zorlanmaya başlamıştım. Hayat benim için çekilmez bir hale gelmişti. İnsanların bana taktıkları lakaplar piskolojimi bozmaya başlamıştı, kısacası bu sorunlardan bir an önce kurtulmam gerektiğine karar verdim.

TDH-   Peki Hastanemizde ameliyat olmaya nasıl karar verdiniz?

CY-    Öncelikle doktorum beni ikna etti, hekiminize güvenmek bu gibi önemli operasyonlarda çok çok önemli, Dr.Ali bey bana sonsuz güven verdi. Hastane olanaklarıda güzel olunca kararımı verdim.

TDH- Operasyon öncesi kilonuz ne kadardı? Kaç kilo vermeyi hedefliyorsunuz?

CY- Yaklaşık 104 kiloydum, hedefim 65 kiloya kadar inmek; tabi bu aşamaları doktorumun takibinde ve kontrolünde kalarak atlatacağım. Hedefime ulaşana kadar yani 3 yıl boyunca Dr.Ali AYDIN ile birlikteyiz inşallah.

TDH-   Canan Hanım; yaşam biçiminiz tamamen değişecek, kilo verirken hayatınızda başka neler değişecek?

CY-  Bu ameliyatın kararı bile bende hemen değişiklik başlattı, 17 yıldır sigara içiyordum başlangıç sürecinde sigarayı bıraktım, sonrasında ise spor yapacağım, yürüyüşler, sanırım herşey değişecek.

TDH-     Son olarak sizinle aynı problemleri yaşayan kişilere neler söylemek istersiniz?

CY-    Öncelikle hayatlarını anlamsız dietlerle geçirmesinler, daha doğrusu bilinçsiz uygulamalardan kaçınsınlar. Tuzla Devlet Hastanesinde tüp mide operasyonunun yapılması ben ve benim gibi kilo sorunu yaşayan insanlar için çok çok önemli, Hekiminiz ve ekip iyiyse başarı kaçınılmazdır. Hastane Başhekimliğine yeniliklere açık olduğu için minnetarım. Başta olmak üzere Genel Cerrahi Doktorum Dr.Ali AYDIN’a sorumlu hemşirelerimize, diğer çalışan personellere Ameliyathane ekibinize binlerce teşekkürler.

Bizde Tuzla Devlet Hastanesi basın birimi olarak söyleşi için teşekkür ediyoruz.

Hastane Yönetimi olarak Hastamız Canan YANARDAĞ’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Sağlıklı günler diliyoruz.