6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli Depremde Görev Alan Uzm. Dr. Ahmet GÖKALP'in Mesajı
08 Şubat 2024

(Ben, Dr. Ahmet GÖKALP) Tuzla Devlet Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Depremzede bir ailenin bireyi olarak depremi öğrendiğim ilk saatlerden sonra bölgeye gönüllü yazıldım. Depremin ilk gecesi İskenderun Devlet Hastanesi acilinde görev aldım. En zor saatlerde görev başına koşmuş meslektaşlarımla tereddüt etmeden hastalarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bizleri en çok mutlu eden şeylerden bir tanesi de onca sıkıntının arasında depremin 36’ncı saatinde enkazdan çıkartılan 9 aylık bebek oldu. Toz, toprak içinde gelen çocuğa yaptığımız müdahaleden çok kısa bir süre sonra gözlerini açıp bizlerden beslenme konusunda destek alabilecek kadar iyi olduğunu gördük. Meslektaşlarımla, görev arkadaşlarımla bebeğin bakımını sabaha kadar sağlayarak, sabah ailesine teslim ettik. Bu belki de ilk günlerin ilk saatlerinde gördüğümüz yegâne iyi haberdi. Böyle bir yerde görev yapmış olmak depremin acı izlerinin silinmeye başladığı günlerde bizleri mutlu etti. Umarım böyle bir felaketi ülkemiz ve milletimiz bir daha yaşamaz. Deprem bölgesinde benim ailem, akrabalarım, arkadaşlarım dahil olmak üzere yakınlarını kaybeden tüm ailelere baş sağlığı diliyorum. Tedavisi devam eden depremzede vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Böyle bir felaketi bir daha yaşamamak üzere temennilerimi sunuyorum. Mesajını tüm halkımızla paylaştı. Uzman hekimimiz Dr. Ahmet GÖKALP’e minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.