1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı
22 Ekim 2019

Dünyada her yıl yaklaşık 2 milyon kadına meme kanseri teşhisi konuluyor. ABD’de ise her gün 527 kadın meme kanseri tanısı alıyor ve bunların 110’ u hayatını kaybediyor. Türkiye’de de tablo farklı değil. Meme kanseri, her yıl 20 bin kadının yaşamını etkiliyor. Kadın kanserlerinin %25’ ini, tüm kanserlerin de %12’ sini oluşturan meme kanseri, günümüzde artık 30’ lu yaşlarda da sıklıkla görülüyor.
Geçmişte her 12-14 kadında bir ortaya çıkan hastalığa, artık 8 kadında birinde rastlamak mümkün. Bunun en önemli nedenini ise yaşam şekli değişikleri oluşturuyor.

1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı kapsamında hastanemizde açtığımız bilgilendirme standı ile Hasta ve Hasta yakınlarımıza broşürler dağıtıldı. Farkındalık simgemiz olan pembe kurdele ve yine hastanemizin hazırlamış olduğu pembe kolyeler ve fularlar katılımcılarımıza takdim edildi. Standımıza ilgi oldukça yoğundu, Ekim ay sonuna kadar açık kalacak olan standımız hasta ve hasta yakınlarımızın bilgilendirme hizmetinde olacaktır.

IMG_6459 (1).JPG

• thumbnail_IMG_6429.jpg