Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi
21 Ekim 2019

AĞIR RUH SAĞLIĞI SORUNU YAŞAYAN HASTALARIMIZI TOPLUMA KAZANDIRMAYI AMAÇLAYAN MERKEZİMİZ TUZLA DEVLET HASTANESİ BÜNYESİNDE HİZMET VERMEKTEDİR.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Nedir?

Ağır ruhsal bozukluğu olan kişilere (şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar), toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko-sosyal destek hizmeti veren, hastaların takip ve tedavilerinin yapılmasını sağlayan, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi yapan, ulaşılabilir ve ücretsiz hizmet sunan bir merkezdir.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin Amaçları Nelerdir?

• Ağır ruh sağlığı sorunları bulunan bireylerin iyilik hallerinin devamını sağlamak amacı ile biyolojik ve psiko-sosyal müdahaleler sunulması,

• Ağır ruh sağlığı sorunu bulunan hastaların yakınlarına destek ve psiko eğitim verilmesi,

• Sosyal işlevin devamlı hale getirilmesi ve bireyin toplum hayatı içerisinde geçirdiği sürenin artırılması,

• Bireylere ve ailelerine yönelik desteğin azamiye çıkarılması amacıyla diğer kurumlarla ve toplum hizmeti veren kuruluşlarla koordinasyon.(Belediye, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İŞKUR , Vakıflar, Sivil Toplum Kuruluşları…)

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde Verilen Hizmetler Nelerdir?

1. İlaç Tedavisi

2. Fiziksel Sağlık Hizmeti

3. Diyetisyen ile Dengeli ve Sağlıklı Beslenme Hizmeti

4. Bireysel Danışmanlık ve Psikoterapi Hizmeti

5. Aile Desteği

6. Psiko-sosyal müdahaleler
    a)Psiko eğitim
    b)Uğraşı aktiviteleri ve eğitim ihtiyaçları (Seramik,El Sanatları,Müzik,Tiyatro,Halk oyunları gibi dönem dönem değişkenlik  gösteren  kurslar)

Tuzla Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde  her yıl gerçekleştirilen  iş uğraş terapi kurslarında hastalarımız tarafından yapılmış olan  ürünler, yılda bir kez olmak üzere Tuzla Devlet Hastanesi’nde  sergilenmektedir.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde Kimler Çalışır?

• Psikiyatri Uzmanı

• Psikiyatri Hemşiresi

• Psikolog

• Sosyal Hizmet Uzmanı

• Veri Giriş Elemanı

• Temizlik Personeli

• Güvenlik Görevlisi

Toplum Ruh Sağlığı  Merkezi Hizmetlerinden Kimler Yararlanabilir?

• Şizofreni, psikotik bozukluk ve kronikleşmiş duygu durum bozukluğu (bipolar duygulanım bozukluk) tanısı alanlar,

• Hastanede tedavisi tamamlanan ve trsm’den(toplum ruh sağlığı merkezinden) hizmet alması uygun olan hastalar,

• Geçmişteki hastane kayıtlarına bağlı olarak yapılan ev ziyaretlerinde tespiti yapılan hastalar,

• Hastanede bulunan trsm polikliniğinde ilgili psikiyatri uzmanınca değerlendirildikten sonra sağlık kurulu raporu ile merkezimizde takip altına alınmaktadırlar.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Ne İşe Yarar?

1. Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz Tuzla ilçesi sınırlarında  ikamet eden,ağır ruhsal hastalığı olan kişileri yaşadıkları sosyal ortamdan ayırmadan,uzun hastane yatışlarına engel olabilmek için düzenli takip ve tedavilerinin yapılmasını amaçlayan bir birimdir.

2. Damgalama ile mücadele eder.

3. Hastaneye ulaşmakta zorluk çeken hastalara ev ziyaretinde bulunarak yerinde tedavi olanağı sunar.

4. Hastaya bakım veren kişilere destek vererek danışmanlık hizmeti sunar

5. Kayıtlı hastalar trsm ekibi ile belirleyebileceği program çerçevesinde merkezde günü birlik vakit geçirebilecek; aynı zamanda yemek , kahve , çay ve internet hizmetinden faydalanabilecektir.

SERAMİK ATÖLYESİ

GÖZLEM ODASI

BİREYSEL GÖRÜŞME ODASI

İletişim Bilgileri: 0216 423 17 59