Tuzla Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisinden Riskli ve Zor Bir Operasyon
16 Mayıs 2019

TUZLA DEVLET HASTANESİ

GÖĞÜS CERRAHİSİNDEN RİSKLİ VE ZOR BİR OPERASYON

[ İKİ TARAFLI EŞ SEANSLI UNİPORTAL 1.5 CM’LİK TEK BİR KESİ İLE VİDEOTORAKOSKOPİK

( KAPALI YÖNTEM)  ÇİFT TARAFLI BÜL REZEKSİYONU VE MEKANİK AVRAZYON ]

Hastanemizin Acil Servisine müracaat eden Furkan UYAR’ın sağ tarafında sponten pnömotoraks  tespit edildi, tedavisine başlanan fakat her defasında korkusundan tedaviyi reddeden hastamız her fenalaştığında ailesi tarafından hastaneye getiriliyor fakat bir türlü hastane fobisi olan ve yatışa ikna olmayan hastamız nihayetinde  Göğüs Cerrahı Uzm.Dr. Didem Arslan  tarafından ikna edilerek hastanemize yatırıldı.

İleri tetkiklerde yapılan hastamızın sağ ve sol akciğerin  tomografi çekiminde ise yapışıklık olduğu tespit edildi ve acil olarak hasta operasyona alındı.

Hastamıza yapılan operasyon hayli riskli ve devlet hastanelerinde uygulama olarak nadiren yapılan bir işlemdi buna rağmen deneyimli hekimimiz Uzm.Dr. Didem Arslan  başarılı bir operasyon ile hastamızı hayata döndürdü. Hastamız Ameliyat sonrası egzersizleri ve hekimimizin önerileri ile erken zamanda taburcu oldu. Operasyonun beşinci gününde sol , altıncı gününde ise sağ direni alınarak sıhhat ile evine uğurlandı.

Bizlere Operasyon Öncesi hayatını ve sonrasındaki düşüncelerini anlatan hastamız ile keyifli bir söyleşi yaptık.

TDH-  Furkan Bey öncelikle bize kendinizden bahsedermisiniz?

FU   -  Furkan Uyar, 19 yaşındayım. Okul ile pek aram olmadığı için erken yaşta çalışma hayatına atıldım. Ne yazık ki sigara kullanımımda erken başladı.

TDH -  Hastalığınız ne zaman fark edildi? Ve ne zamandır bu hastalıkla mücadele ediyorsunuz?

FU   -  Aslında bir çok kez farklı hastanelere gittim ama hep kalp üzerinde duruldu ve ne yazık ki fark edilemedi. Tuzla Devlet Hastanesinde tanı koyuldu, fakat bu seferde ben hastanede yatmaktan korktuğum için her defasında kaçtım hastaneden.yani yaklaşık bir buçuk  yıldır bu sorunu yaşıyordum aslında.

TDH-   Peki hastanemizde bu süreç nasıl devam etti?

FU-    Öncelikle doktorum Didem Hanım ve ekibine çok teşekkür ediyorum ve minnettarım. Kendileri beni ve ailemi hastanede kaldığım sürede hiç yalnız bırakmadılar, sonrasında da benim yanımda olacaklarına eminim. Doktorum beni ikna etti ve sonsuz güven verdi çok zor bir ameliyat geçirdiğimin farkındayım. Hastane yönetimine böyle bir kadro ile çalıştıkları için ne kadar teşekkür etsem az.

TDH-   Bundan sonra iş hayatınız nasıl devam edecek?

FU-  Daha iyi devam edeceği kesin, artık istediğim işte çalışabilirim, sürekli hasta olmaktan kurtuldum,sigara içmeyeceğim artık.

TDH-     Son olarak sizinle aynı sorunu yaşayan hastalara neler tavsiye edersiniz?

FU-    Öncelikle pes etmesinler, büyük hastaneler arayışına girmesinler önemli olan hekiminizi bulmak didem hanımı bulsunlar.Tuzla Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere Göğüs Cerrahisi  Doktorum Didem hanıma sorumlu hemşirelerimize diğer çalışan personle Ameliyathane ekibinize sonsuz teşekkürler.

İyiki Varsınız.

Bizde Tuzla Devlet Hastanesi basın birimi olarak söyleşi için teşekkür ediyoruz.

Hastane Yönetimi olarak Hastamız Furkan UYAR’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor,Sağlıklı günler diliyoruz.

• 003.JPG
  • 004.JPG