Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisinde Bir İlk
10 Nisan 2019

Hastanemize başvuran hastamız Taşkan Karay’ın şikâyeti olan yaklaşık 90 cm civarındaki kitle başarılı bir operasyon ile çıkarıldı.

Ameliyat Plastik Cerrahi Uzmanımız Opr.Dr.M.İlteriş EMSEN tarafından gerçekleştirildi.
Bizde Tuzla Devlet Hastanesi Basın birimi olarak ; hastamız için hayati önem arz eden  operasyonun öncesini ve sonrasını kendiside aile hekimi olan hastamız Taşkan Karay  ile kısa bir söyleşi yaparak sizinle paylaşmak istedik.

TD: Öncelikle geçmiş olsun, Kaç yıldır bu hastalık ile yaşıyordunuz?
TK:  Bende Başta Hastane Başhekimi Sayın Selçuk BOZHALİL’e Başhekim Yardımcısı Rıdvan BİLİCİ’ye  Sayın Hocam Opr.Dr.M.İlteriş EMSEN’e , Ameliyathane ekibine anestezi doktorlarımız ;Asuman hanıma, Elif hanıma ,Anestezi  ekibine ve  plastik cerrahi kliniği ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    Karın bölgemdeki bu kitle ile yaklaşık 12 yıldır yaşamaktaydım. İlk başlarda ufak olan kitle yıllar geçtikçe büyümeye başladı ve 90 cm ulaştı bu büyüklük ise beni yürüyemez hale getirdi.

TD: Böylesine riskli bir ameliyatın ekibimiz tarafından üstlenilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
TK: Öncelikle şaşkınlığımı belirtmek zorundayım ve daha sonrasında da şükranlarımı belirtmek isterim. Başlarda inanamadım herhalde olmaz diye düşündüm, sonra doktoruma ve ekibe olan güvenimin ve hislerimin beni yanıltmadığını gördüm.

TD: Hastanemize ve doktorumuza nasıl ulaştınız?
TK: Özel hastanelerde dahil olmak üzere çok doktor ve hastane gezdim, kendimde hekim olduğumdan bu operasyonu yapacak doktoru bulmanın zor olduğunun farkındaydım, sonra bir hekim arkadaşımın tavsiyesi üzerine sizlere ulaştım.

TD: Operasyon ile ilgili kaygılarınız nelerdi bizimle paylaşırmısınız?
TK: Başlarda çok endişeliydim uyku uyuyamıyordum, fakat Opr.Dr.M.İlteriş EMSEN ile tanıştıktan sonra ve ekibi gördükten sonra tüm kaygılarım yok oldu,kendimi güvende hissettim.
       Zaten hayat kalitemi düşüren ve tüm sosyal etkinliklerden beni mahrum eden bu kitleden kurtulmam gerekiyordu.Bu güveni aldıktan sonra sadece operasyona kilitlendim diyebilirim.

TD: Ameliyat gerçekleşeli bir gün oldu herhangi bir ağrı hissediyormusunuz?
TK: Ameliyatın bitiminden hemen sonra sanki hiç operasyon olmamış gibi hissettim ve belki inanmayacaksınız ama kesinlikle hiçbir ağrı sızı hissetmedim ve hissetmiyorum.
       Bu konuda ise bir hekim olarak Cerrahımız İlteriş Emsen’in mükemmel tekniğini konuşturduğunu söyleyebilirim.

TD: Son olarak sizin durumunuzda olan hastalarımıza ne mesaj vermek istersiniz?
TK: Benim durumumda olan hastalarımıza kesinlikle zaten TUZLA DEVLET HASTANESİNİ, Opr.Dr.M.İlteriş EMSEN ve ekibini bulmalarını öneriyorum.
        Bu ameliyatı özel hastanelerde bile gerçekleştiremediler, umutsuz bir haldeydim ama umudumu hiçbir zaman kaybetmedim ve kazandım.
         Hastalarımıza da umutlarını kaybetmemelerini elimizdeki kıymetli cerrahların böylesine kaliteli yönetim ile çalışan Hastanelerin değerini bilmelerini diliyor;     Sosyal Güvencelerini kullanarak ta bu tip operasyonların yapıldığını söylemek istiyorum.
      Teşekkürlerimi tekrarlıyorum, ülkemizde böylesine deneyimli Cerrahların artmasını diliyorum.

Hastamıza söyleşi için teşekkür eder acil şifalar dileriz.

Bizde hastane yönetimi olarak hastamız Taşkan Karay’ın nezdinde Opr.Dr.M.İlteriş EMSEN’e ve emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ederiz.